Lekker door een gerecht of in heet water met een schijfje citroen als thee. Gember is een echte smaakmaker. Maar hoe kunnen we gember het beste bewaren?
Gember kan je heel goed invriezen (Wist je dit? Ik niet!)
- Schil de gemberwortel (je kan het ook raspen of in kleine stukjes snijden)
- Leg het in een bakje in de vriezer
- Wanneer je het nodig hebt voor in een gerecht kun je het makkelijk raspen en de rest leg je weer terug in de vriezer
- Je kan het wel een jaar bewaren in de vriezer!
Bewaren in de koelkast
- Ongeschild en in een afgesloten bakje in de koelkast kan gember tot wel 3 weken goed blijven
- Wikkel de gember in keukenpapier en bewaar het in een afgesloten bakje in de groentelade
Gember drogen
- Rasp de gemberwortel en laat dit op een plaat met bakpapier ongeveer 4 dagen drogen in een koele droge ruimte
- Op deze manier kan het een jaar bewaard blijven!
Waar gebruik jij gember voor? In welke gerechten? Ik ben benieuwd!
Reactie plaatsen
Reacties