Je komt het vaak tegen in de tipjes die ik deel; azijn. Nu zijn er verschillende soorten azijn en het is goed het verschil hiertussen te weten. Hieronder een uitleg:
Schoonmaakazijn
Schoonmaakazijn is, zoals de naam al doet vermoeden, echt alleen te gebruiken om schoon te maken en is niet voor consumptie. Schoonmaakazijn wordt op synthetische wijze geproduceerd en bevat een hoger percentage azijnzuur. Het is een goed product om bijvoorbeeld te gebruiken om te ontkalken, of ramen streeploos schoon te maken. Pas wel op, want omdat het zuurder is dan natuurazijn is het minder geschikt voor bijvoorbeeld in de wasmachine of vaatwasmachine. Het kan namelijk de rubbers aantasten.
(Natuur)azijn
En dan is er nog (natuur)azijn. Dit is echt een natuurproduct en kan wel geconsumeerd worden. Je kan het gebruiken bij het maken van bijvoorbeeld mayonaise of in een salade als (onderdeel van een) dressing maar je kan er bijvoorbeeld ook mee ontkalken of een scheut van toevoegen aan de wasmachine in plaats van een wasverzachter.
En tot slot zijn er ook nog azijnsoorten zoals appelazijn, rijstazijn of witte- en rodewijnazijn. Deze zijn minder tot niet geschikt om mee schoon te maken.
Bron: Libelle
Het verschil tussen azijn en schoonmaakazijn
« De perfecte schoonmaakkast Vlekverwijderaarstick Terre de Sommières & Savon de Marseille »
Reactie plaatsen
Reacties
Weer wat bijgeleerd! Ik dacht dat het één gewoon goedkoper was dan het ander 🙈😂