Een aangebrande pan, het komt zo nu en dan toch nog wel eens voor dat er hier thuis iets aanbrand... Gelukkig heb ik een aantal tipjes!
1. Baking Soda:
- Doe 1 of 2 scheppen baking soda in de pan samen met kokend water.
- Breng het aan de kook en laat het 5-10 minuten sudderen.
- De soda lost de aangebrande resten op en je hoeft nauwelijks nog te schrobben.
- Giet het water af en was de pan zoals je gewend bent.
.
2. Schoonmaak- of natuurazijn:
- Vul de pan met een laagje azijn en voeg koud water toe.
- Laat dit 15-30 minuten weken.
- De azijn weekt de aangebrande resten los en je kunt ze daarna gemakkelijk verwijderen met een afwasborstel.
- Was vervolgens de pan zoals je gewend bent.
3. Citroen:
- Snijd een citroen in plakjes.
- Wrijf met de citroenplakjes over de aangebrande resten in de pan.
- Voeg een beetje water toe en breng het aan de kook.
- Laat het 5-10 minuten sudderen.
- De citroenzuur lost de aangebrande resten op.
- Spoel de pan goed af met water en was zoals je gewend bent.
4. Cola:
- Giet een blikje cola in de pan met de aangebrande resten.
- Breng het aan de kook en laat het 10-15 minuten koken.
- De cola lost de aangebrande resten op.
- Spoel de pan goed af met water en was de pan zoals je gewend bent.
Extra tips:
- Gebruik geen krabbers of schuurmiddelen, want deze kunnen de pan beschadigen.
- Laat de pan niet te lang koken met water of azijn, want dit kan de pan aantasten.
Reactie plaatsen
Reacties
Een flinke eetlepel biotex, aanvullen met water en aan de kook brengen. Na een half uur spoel je de pan schoon.
Wat een fijne tip! Dank je wel! 😁